Individuele

Soms kun je zo in de knoop zitten met jezelf dat de alledaagse manieren om je beter te voelen niet meer werken. Het gaan verwoorden wat je voelt en denkt, leidt tot het steeds meer gaan begrijpen van jezelf. Door het beter gaan begrijpen van je gevoelens en het veranderen van je gedachten en overtuigingen kun je weer grip krijgen op jezelf. Dat is wat psychotherapie in een notendop inhoudt. Voor meer informatie hierover lees Wat is psychotherapie?

Geen mens is hetzelfde en geen probleem is hetzelfde. Daarom bieden wij verschillende vormen van individuele therapie aan. Lex Vendrig is geregistreerd psychotherapeut en is geschoold in verschillende referentiekaders (soorten therapie).

Tijdens een intakeonderzoek zoeken wij samen met u uit welke behandelvorm het beste bij u past. Dit is vaak een combinatie van wat u zelf aanspreekt en wat het beste kan werken bij bepaalde problemen.

Na de intake wordt een behandelplan gemaakt waarin de doelen die u wilt bereiken worden omschreven. Tijdens de therapie zullen wij regelmatig met u evalueren of we nog goed op koers liggen. Voorafgaand en na afloop van de therapie nemen wij een klachtenlijst (SQ48) af om het effect van de therapie mee vast te stellen.

Onderstaande behandelingen worden door ons aangeboden:

  • Cognitieve gedragstherapie
  • EMDR
  • Hypnose
  • Kortdurende psychodynamische psychotherapie
  • Systeemtherapie
  • Emotionally focused therapy (EFT)

Bij Soorten therapie leest u meer wat deze verschillende vormen van therapie in het kort inhouden.