Aan wie bieden wij hulp?
In onze psychotherapiepraktijk bieden wij zowel kortdurende zorg aan als langdurige zorg. Wij hebben een generalistische praktijk en dit betekent dat we ons richten op een breed gebied van klachten en problemen. Wat leeftijd betreft richten wij ons op jong volwassenen, volwassenen en ouderen. Wij begeleiden wel ouders met opvoedproblemen, maar nemen geen kinderen en adolescenten (jonger dan 18 jaar) individueel in behandeling. Ook bieden we geen speltherapie; u kunt daarvoor het beste contact opnemen met een kinderpsycholoog.

Veel voorkomende klachten waarvoor mensen hulp zoeken in onze praktijk zijn (in alfabetische volgorde); angsten, burn-out en overspanning, chronische pijn, depressie, emotionele problemen, fobie├źn, hechtingsproblemen, neerslachtigheid, niet voor jezelf durven opkomen, onzekerheid en faalangst, piekeren, persoonlijkheidsproblematiek, posttraumatische stressstoornis, psychosomatische klachten, relatieproblemen, traumatische ervaringen, vermoeidheid.

Wie kunnen bij ons niet terecht?
Een belangrijk criterium of u bij ons terecht kunt is of uw probleem met ambulante psychotherapie (wekelijkse gesprekken) goed zijn te verhelpen. Voor sommige problemen is deze vorm van hulp ontoereikend en is meer intensieve hulp nodig. In onze ervaring kunnen mensen dit zelf vrij goed inschatten. Vaak is dan een combinatie van medicatie, dagbehandeling of opname nodig.

De volgende stoornissen of klachten kunnen wij in onze praktijk niet behandelen: bipolaire stoornis, psychotische stoornissen waaronder schizofrenie, eetstoornissen met een levensbedreigend ondergewicht, hardnekkige verslavingsproblemen die een detox vereisen, en suïcidaliteit.