Inmiddels werk ik 17 jaar als relatietherapeut/systeemtherapeut samen met Lex Vendrig in onze eigen praktijk. Binnen deze praktijk richt ik me op relatietherapie, maar doe ik ook individuele systeemtherapie.

Ik vind het interessant hoe mensen met zichzelf omgaan, met hun eigen gevoelens en gedachten én hoe mensen met elkaar omgaan. Soms ontstaat er in een relatie een negatief patroon dat als het ware een eigen leven gaat leiden, waardoor je elkaar niet meer kunt bereiken en het niet goed lukt dit patroon te doorbreken. Ik vind het fijn om mee te helpen problemen te ontwarren en samen zonder oordeel te kijken hoe dat zo is gegroeid én hoe we het samen kunnen veranderen en doorbeken.

Ik maak gebruik van ‘narratieve systeemtherapie’ en ‘emotionally focused therapy’ (EFT). EFT is bekend geworden met het boek ‘Houd me vast’, waar inmiddels ook cursussen voor echtparen voor zijn. ‘Emotionally focused therapy’ is wetenschappelijk onderzocht en bewezen effectief. Het helpt vrij snel de essentie te pakken te krijgen van wat er speelt en het biedt ook een heldere uitweg naar verandering.